Vad händer om man inte gör adressändring?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte gör adressändring?

Vad händer om man inte gör adressändring?

Om du behöver kan du ställa om posten till en så kallad särskild postadress. ... Om man inte gör någon flyttanmälan, eller inte flyttar till eller bor på adressen som man har anmält, så kan det vara ett folkbokföringsbrott. Det kan straffas med böter eller i värsta fall fängelse, så står det i lagen sedan sommaren 2018.

Hur många gånger får man byta adress?

Om du bor på en plats längre än ett år bör du alltid byta folkbokföringsadress. Har du ett tillfälligt boende som du vill din post till, men inte ändra folkbokföringsadress till, kan du anmäla adressen till Skatteverket som särskild postadress. Du måste bo på adressen under minst sex månader.

Kan man vara skriven på en postbox?

Enligt folkbokföringslagen måste alla vara folkbokförda. Det går inte att folkbokföra sig på en postbox, inte heller är poste restante en folkbokföring. Det handlar om var du får din post. Det går att skriva sig på kommunen, det vill säga du vistas i kommunen men har ingen bostad.

Måste man göra flyttanmälan?

När du flyttar måste du göra en flyttanmälan för att din folkbokföring ska stämma. Du ska enligt lag vara folkbokförd där du bor, och det är ditt ansvar att ordna flyttanmälan. Om du vill kan du även adressändra och ordna eftersändning av post.

Kan man vara skriven på kommunen?

Personer som har anknytning till ett visst område (en kommun) men inte till någon särskild fastighet inom området folkbokförs ”på kommunen skrivna ”. Skatteverket ska först göra en bedömning utifrån 7–12 §§ FOL för att se om det går att knyta personen till en viss fastighet inom eller utom kommunens område.

Måste man vara skriven på en hyresrätt?

Det finns inget krav på att du ska vara skriven i den lägenhet du hyr. Tvärtom; du är skyldig att vara folkbokförd där du anses vara bosatt. Du anses vara bosatt på den fastighet där du regelmässigt tillbringar din dygnsvila (6-7 § folkbokföringslagen). ... Som svar på din fråga så måste du inte stå skriven på lägenheten.

Relaterade inlägg: