Måste jag ha ett kassaregister?

Innehållsförteckning

Måste jag ha ett kassaregister?

Måste jag ha ett kassaregister?

Ett företag som säljer för någon annans räkning, i t. ex. kommission, omfattas av kravet på att använda ett kassaregister om försäljningen sker mot kontant betalning eller med kontokort.

Måste man ha ett kassasystem?

Som regel behöver alla företag som säljer varor eller tjänster mot kontant- eller kortbetalning använda ett kassaregister som uppfyller Skatteverkets krav.

Vad är kontrollenhet kassaregister?

En kontrollenhet, ibland kallad "Skatteverkets svarta låda", är ett krav från Skatteverket för användning i certifierade kassaregister. ... Alla kassaregister från oss kommer som standard med en kontrollenhet.

Måste man ha kassalåda?

Träffas en verksamhet av regelverket om kassaregister ska verksamheten ha ett certifierat kassaregister. Kassaregistret ska ha minst en kassalåda. Kassaregistret ska kunna ta fram ett kassakvitto (pappers eller elektroniskt). Kan inte kunden ta emot ett elektroniskt kvitto måste kvittot skrivas ut på papper.

Måste hon ändå bokföra försäljningen om hon inte behöver ha ett godkänt kassaregister?

Det finns ett fåtal undantag för lagen om kassaregister. Vissa verksamheter behöver nämligen inte ha något kassaregister. En del verksamheter är direkt undantagna och behöver därför inte lägga någon tankekraft på detta. Hit räknas bland annat taxiverksamheter, distans- och hemförsäljning, obemannad försäljning och mer.

Måste man ha kvittoskrivare?

Du måste alltid erbjuda ett kvitto men inte på papper Många undrar om de verkligen måste skriva ut alla kvitton på papper från kvittoskrivaren. Du måste alltid erbjuda kunden ett kvitto men har du möjligheten så kan det skickas digitalt.

Vem är skyldig att ha kassaregister?

Den som i näringsverksamhet säljer varor eller tjänster mot kontant betalning eller mot betalning med kontokort ska använda kassaregister (39 kap. 4 § SFL).

Hur det praktiskt går till att använda kassaregister vad det är för slags data som lagras och hur lång tid måste data från kassaregistret minst lagras?

Du måste spara kontrollenheten (och informationen i den) i Sverige i minst 12 månader efter att du bytt den eller sålt eller skrotat kassaregistret (6 kap. 1 § och 2 § SKVFS 2014:10). En godkänd kontrollenhet ska kunna lagra minst fem års kontrolldata. Trots det kan det hända att minnet fylls innan dess.

Vem ska anmäla kassaregister?

Den som enligt lag ska ha ett kassaregister måste anmäla det till Skatteverket. Anmälan gör du i den här tjänsten. Du ska också anmäla om du byter modell eller version samt om du säljer eller avvecklar registret.

Hur gör man Kassaredovisning?

Kassan måste vara öppen för att du ska kunna ta emot betalningar. Alla betalningar som registreras i ett kassaregister sammanställs i en Z-dagrapport då kassan stängs. ... Du kan även se din försäljning uppdelad per kassa under "Kassaregister" > “Z-dagrapporter”.

Relaterade inlägg: