Kan ombud hämta ut körkort?

Innehållsförteckning

Kan ombud hämta ut körkort?

Kan ombud hämta ut körkort?

När ditt körkort är tillverkat skickas det ut med rekommenderad post (REK) till ett av Postnords ombud. Du måste hämta ut ditt tillverkade körkort personligen. När du hämtar ut ditt körkort måste du kunna identifiera dig med en godkänd och giltig legitimation.

Kan jag hämta ut mitt körkort med bankid?

När det gäller körkort så måste du legitimera dig personligen för att hämta ut det. Ingen annan kan intyga att du är rätt person. Däremot när det gäller pass så kan du ta med någon annan, som intygar vem du är.

Kan någon annan hämta ut mitt pass?

För att få ut ditt pass eller id-kort behöver du komma personligen till passexpeditionen. Du kan inte hämta ut åt någon annan, även om du har fullmakt.

Hur länge ligger paket kvar på postnord?

För PostNords ombud är det 6 dagars förvaring av paket som gäller, vilket betyder att det går i retur dag 7. Det finns dock en möjlighet att utöka förvaringstiden till 13 dagar, med retur dag 14. Att paket skickas i retur beror oftast på att det inte har hämtats ut i tid.

Hur lång tid tar det innan man får sitt körkort?

Avgiften för tillverkningen av ditt nya körkort är 280 kronor och betalas till Transportstyrelsen. Använd det inbetalningskort som du får tillsammans med ansökningsblanketten (grundhandlingen). När blanketten och inbetalningen kommit till Transportstyrelsen tar det omkring fem arbetsdagar innan du får ditt nya körkort.

Relaterade inlägg: