Är det farligt att ge barn nässpray för vuxna?

Innehållsförteckning

Är det farligt att ge barn nässpray för vuxna?

Är det farligt att ge barn nässpray för vuxna?

Sprayer och droppar med enbart saltlösning är ofarliga. Kortisonsprayer som används vid allergi är relativt ofarliga vid enstaka överdosering eller om ett barn kommit åt dem. Avsvällande nässprayer och droppar med xylometazolin eller oximetazolin kan innebära risk vid feldosering, särskilt hos spädbarn.

När kan man ge barn nässpray?

Från 1 års ålder finns avsvällande nässprayer med xylometazolin 0,5 mg/ml (Nasoferm, Otrivin, Xylometazolin Apofri och Zymelin). Nezeril finns till barn över 2 års ålder i endosbehållare och som spray (0,25 mg/ml för barn från 2 år upp till 10 år och 0,50 mg/ml för barn 10 år och äldre).

Hur ger man koksaltlösning till bebis?

Du kan droppa en till två milliliter koksaltlösning i näsan om barnet har svårt att äta eller andas. Det tunnar ut snoret och rengör näsan. Det mesta av lösningen rinner bakåt i näsan och ned i magsäcken och tar med sig en del av snoret. Koksaltdroppar kan köpas receptfritt på apotek.

Hur hjälpa Snorig bebis?

Att amma eller äta ur flaska med en täppt näsa är inte lätt. Förbered därför matningen genom att droppa ett par droppar bröstmjölk i din bebis näsa. Det hjälper till att lösa upp slemmet. Koksaltlösning eller näsdroppar är också bra för att lindra nästäppan på din bebis.

När kan man börja använda nässug?

Hur ofta ska/kan nässug användas? Nässugen ska inte användas mer än ett par gånger om dagen eftersom det kan irritera barnets lilla näsa. Någonting som kan vara värt att ha i åtanke är att barn producerar snor även när de inte är förkylda, och nässugen ska du bara använda vid förkylningar.

Relaterade inlägg: