Vem betalar man fortkörningsböter till?

Innehållsförteckning

Vem betalar man fortkörningsböter till?

Vem betalar man fortkörningsböter till?

Ordningsbot, strafföreläggande och domstolsböter är böter som betalas till polisen. Parkeringsanmärkningar betalas till Transportstyrelsen. Men vill du bestrida eller överklaga en parkeringsanmärkning gör du det till polisen.

Är böter ett straff?

Böter är det mildaste straffet och betalas i pengar. Det finns tre former av böter: dagsböter, penningböter och normerade böter.

Hur betalar man in böter?

Betala ordningsbot Använd Polismyndighetens bankgiro för ordningsböter: 520-0878. Ange föreläggandenummer/OCR-nummer när du betalar. Numret står på ordningsboten, längst upp i högra hörnet av boten, 9-12 siffror. Betalar du inte i tid får du en betalningspåminnelse.

Vem betalar man dagsböter till?

Det finns inget krav på att gå till polisen och betala sina dagsböter utan betalning sker som huvudregel via ett inbetalningskort som den betalningsskyldige får hem tillsammans med domen. Dagsböterna ska då betalas in inom 30 dagar från det att domen vinner laga kraft.

Hur betalar man en ordningsbot?

Betala ordningsbot Ordningsboten ska betalas inom 30 dagar från godkännandet. Använd Polismyndighetens bankgiro för ordningsböter: 520-0878. Ange föreläggandenummer/OCR-nummer när du betalar. Numret står på ordningsboten, längst upp i högra hörnet av boten, 9-12 siffror.

Relaterade inlägg: