Vad händer om man inte söker jobb Arbetsförmedlingen?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte söker jobb Arbetsförmedlingen?

Vad händer om man inte söker jobb Arbetsförmedlingen?

Varning eller avstängning från a-kassan. Om du till exempel inte aktivt söker jobb eller om du låter bli att rapportera dina aktiviteter, kan du få en varning. Om det händer flera gånger kan du bli avstängd från din ersättning i en eller flera dagar.

Hur många jobb behöver man söka för att få a kassa?

Du måste även ha regelbunden kontakt med Arbetsförmedlingen och komma på möten. Om det inte föreligger några hinder måste du även vara beredd att söka lämpliga arbeten på hela arbetsmarknaden. Exakt hur många jobb du måste söka är inte angivet i lagtext.

Hur många jobb måste man söka för att få socialbidrag?

Finns det något mått på hur många jobb man ska ha sökt under exempelvis en månad? Katarina Gröndahl, enhetschef på individ- och familjeomsorgen i Sandviken, svarar: – Nej, det beror på personens förutsättningar och möjligheter, utbildning med mera. Det finns inga krav på att man ska ha sökt si eller så många jobb.

När ska jag rapportera till Arbetsförmedlingen?

Du ska lämna in din aktivitetsrapport mellan den 1:a och den 14:e varje månad. Rapporten gäller föregående månad. Exempel: Mellan den 1:a och den 14:e oktober ska du rapportera dina aktiviteter för september månad.

Relaterade inlägg: