Vad händer om man inte betalar in moms i tid?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte betalar in moms i tid?

Vad händer om man inte betalar in moms i tid?

Vad händer om du inte kan betala? Betala och deklarera moms i tid för att undvika extra avgifter, och i värsta fall betalningsanmärkning. Skatteverket är snabba på att skicka ärenden till Kronofogden så se till att prioritera att betala skatt i tid.

Kan man återkalla deklaration?

För att slippa det kan du göra en självrättelse. ... Att göra en självrättelse innebär att du som företagare eller privatperson kommer in med riktiga uppgifter till Skatteverket och rättar tidigare fel.

Har du inte lämnat in deklarationen inom tre månader?

  • Har du inte lämnat in deklarationen inom tre månader från ordinarie deklarationsdatum får du betala ytterligare 1 250 kronor i förseningsavgift. Dröjer du fem månader eller längre med att lämna in din deklaration, får du betala ännu en förseningsavgift på 1 250 kronor.

När ska deklarationer lämnas in på papper?

  • På Mina sidor kan du se om din deklaration har kommit in till Skatteverket. Deklarationer som lämnas digitalt visas vanligtvis inom två dagar. För deklarationer som lämnas in på papper kan det vid hög belastning ta upp till 14 dagar innan de visas. Mina sidor. Dölj text.

När ska deklarationen komma digitalt?

  • Deklarationen kommer i mars eller april Du som har en digital brevlåda ska ha fått deklarationen digitalt den 4–11 mars. Om du inte har en digital brevlåda, ska du ha fått deklarationen med posten senast den 15 april. Du ska ha haft en viss inkomst

Relaterade inlägg: