Vad händer om man hoppar av en kurs på universitetet?

Innehållsförteckning

Vad händer om man hoppar av en kurs på universitetet?

Vad händer om man hoppar av en kurs på universitetet?

De bidrag och lån som du fått utbetalt fram till att du avbryter studierna får du vanligtvis behålla. Om du fått bidrag och lån utbetalt som gäller för tiden efter du hoppat av din utbildning, kan du behöva betala tillbaka dessa pengar.

Hur många gånger får man ta studieuppehåll?

Enligt de nya reglerna vid Umeå universitet är att det inte längre möjligt att bevilja studieuppehåll utan platsgaranti då detta inte är förenligt med Högskoleförordningen. Det innebär att vid ett beslut om beviljat studieuppehåll så är studenten garanterad en plats på utbildningen efter uppehållet.

Vad händer om man inte klarar tentan?

Huvudregeln är att du i princip ska få hur många försök som helst på dig att examinera en kurs. ... Har du inte klarat tentan vid de tentamenstillfällen som getts under ett läsår kan det hända att kursen har förändrats och att du måste läsa in ny litteratur för en omtenta ett annat läsår.

Vad händer om jag hoppar av en kurs på Komvux?

Man får hoppa av en kurs på komvux. Du försämrar inte dina chanser att komma in på högskola om du hoppar av en kurs på komvux. Däremot kan komvux vara mindre villiga att ge dig utbildningsplats på flera kurser om du hoppar av utan att uppge en bra orsak.

Kan jag ta studieuppehåll?

Om du läser på ett program kan du begära att få ta ett studieuppehåll med platsgaranti. Det innebär att du behåller din plats och har möjlighet att återuppta dina studier vid ett senare tillfälle.

Vad kan man läsa på Stockholms universitet?

Stockholms universitet erbjuder 300 program och 1700 kurser på grundnivå och avancerad nivå. Du hittar detaljerad information i vår digitala utbildningskatalog. Utbildningarna som ges är inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällskunskap och språk.

Relaterade inlägg: