Hur ofta ska jag klippa mig?

Innehållsförteckning

Hur ofta ska jag klippa mig?

Hur ofta ska jag klippa mig?

Att klippa för ofta gör att håret inte växer ut, att klippa för sällan kan ge dig kluvna toppar och sämre hårkvalitet. Ett generellt tips är att klippa sig varannan eller var tredje månad, men be din frisör om tipsen för hur ofta just din hårtyp behöver klippas.

Hur kort ska man klippa håret?

Har man en sämre kvalité på sitt hår så rekommenderar vi en klippning varannan månad. Önskar man längre hår så är det perfekt att bara ta ca 1 cm varje gång – då håret växer ca 1 cm i månaden så går man + 1 cm varje gång. Fråga din frisör hur ofta du bör klippa dig för bästa resultat!

Hur ofta ska man klippa långt hår?

Hår som växer i normal takt och inte lätt går sönder eller får kluvna hårtoppar kan klippas tre till fyra gånger per år, framför allt om du vill låta håret växa ut. Har du dock en viss frisyr du vill upprätthålla bra du inte vänta mer än tre månader på att klippa dig.

Hur ofta ska man klippa lockigt hår?

För lika många som har rakt hår har lockigt hår. Jag brukar tipsa om att klippa ett lockigt hår lite oftare än normalt, var 8:e vecka ungefär.

Varför kluvna toppar?

Kluvna hårtoppar är mycket vanligt och beror till största del på naturligt slitage från att vi tvättar, torkar, stylar och sover på vårt hår. Det är alltså helt naturligt och kan tyvärr inte undvikas, däremot kan du alltid minimera kluvna hårtoppar genom att ta hand om ditt hår på bästa sätt.

Relaterade inlägg: