Hur får man tillbaka källskatt?

Innehållsförteckning

Hur får man tillbaka källskatt?

Hur får man tillbaka källskatt?

Den skatt som överstiger 15 procent får du begära tillbaka från källstaten. Du får inte avräkning med ett högre belopp än den svenska skatt som tas ut på de inkomster som du har haft i utlandet.

Vad menas med dubbelbeskattning?

Internationell dubbelbeskattning uppkommer om en person beskattas för samma inkomst i två eller flera stater. Det kan uppstå om två stater tillämpar olika beskattningsprinciper.

När får man börja betala mer skatt?

Från och med inkomståret 2020 finns det endast en skiktgräns och den är 509 300 kronor. På inkomster över denna gräns betalar du statlig inkomstskatt med 20 procent. Skiktgränsen gäller den beskattningsbara förvärvsinkomsten, det vill säga den inkomst du har efter att grundavdraget har dragits bort.

Hur funkar källskatt?

Källskatt är den skatt som dras på utdelningen från en utländsk aktie. ... Hur mycket du faktiskt betalar i slutändan skiljer sig dock ordentligt, beroende på vilket konto du har dina aktier på. Grovt talat kan man säga att skatten blir alltifrån 30% på vanligt aktiekonto, till 15% på ISK och 0% i en kapitalförsäkring.

När dras källskatt?

Utmaningen med utländska aktier är att källskatten dras oavsett förvar. I praktiken innebär det att källskatten dras direkt när utdelningen kommer in på kontot.

Relaterade inlägg: