Vad händer om man inte skriver på en erinran?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte skriver på en erinran?

Vad händer om man inte skriver på en erinran?

Det finns varningar av två olika typer. I den följande texten används ordet varning i båda betydelserna - varning och erinran. Det står i medbestämmandelagen att disciplinära påföljder inte får ges, om det inte står skrivet i lag eller kollektivavtal .

Måste man skriva på erinran?

Att ha en sådan skriftlig varning kan för arbetsgivaren vara värdefullt vid en eventuellt senare uppsägning på grund av personliga skäl. Att du undertecknar en erinran innebär dock ingenting annat än att du har tagit del av handlingen, och således är det inget accepterande av varningens innehåll.

Hur länge har man en skriftlig varning?

En varning kan vara både muntlig och skriftlig. Oftast är det reglerat i kollektivavtal hur en varning skall utfärdas. Som huvudregel gäller att en skriftlig varning som är korrekt utfärdad inte försvinner. Den gäller för alltid.

Kan ett företag ge ett löneavdrag om en anställd inte uppför sig såsom chefen vill?

I lagen om offentlig anställning finns stöd för varning och löneavdrag men också disciplinpåföljd för tjänsteförseelse om arbetstagaren åsidosatt sina skyldigheter i anställningen av oaktsamhet eller uppsåtligen. Inom kommun och region finns stöd i kollektivavtalet för att ge skriftlig varning.

Hur skriver man en varning till en anställd?

Av en skriftlig erinran/varning bör det även framgå vad som har skett på arbetsplatsen, d.v.s. vad som har ansetts som misskötsamt. Detta bör framgå på ett konkret och sakligt sätt och det bör även motiveras varför beteendet skadar arbetsgivaren.

När kan man ge en skriftlig varning?

Om man gjort sig skyldig till allvarliga fel eller försummelser i arbetet kan man få en disciplinpåföljd i form av en skriftlig varning. Det krävs att det finns reglering i lag eller kollektivavtal för att disciplinpåföljd ska kunna vara aktuellt.

Relaterade inlägg: