Hur blir man av med tandsten hemma?

Innehållsförteckning

Hur blir man av med tandsten hemma?

Hur blir man av med tandsten hemma?

Det går tyvärr inte att göra det hemma själv – har tandstenen satt sig på dina tänder måste den tas bort av din tandhygienist eller tandläkare.

Kan man ta bort tandsten?

När tandsten väl har bildats på dina tänder kan du inte borsta bort den själv. Din tandläkare eller tandhygienist måste skrapa bort den med speciella verktyg. Om tänderna blivit missfärgade kan de bli rena och vitare genom professionell tandrengöring och puts.

Hur länge kan man gå med tandsten?

Tandsten kan leda till tandlossning Om man låter tandsten vara obehandlad under lång tid täpper den till kanten mot tandköttet. Det går inte att borsta rent, vilket leder till tandköttsinflammation (gingivit). Några tecken på tandköttsinflammation är rött, svullet, blödande och känsligt tandkött.

Hur blir man av med plack?

Bakteriebeläggningar bildas ständigt på tänderna och måste tas bort varje dag för att tänder och tandkött ska vara friska. Bästa sättet att undvika tandsten är att ta bort den mjuka bakteriebeläggningen genom regelbunden tandborstning och rengöring mellan tänderna med tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborstar.

Vad kostar det att ta bort tandsten på en hund?

En vanlig tandstensborttagning brukar kosta någonstans mellan 2500 kr och 4500 kr, men har du misskött din hund kan flera tänder behöva dras ut vilket ofta leder till en saftig faktura på upp emot 8 0 kr.

Vad ger tandsten?

Vad är tandsten? Tandsten bildas av mjuka bakteriebeläggningar som fastnar vid tänderna och så småningom hårdnar efter kontakt med saliven. Beläggningen kallas också plack. Bakteriebeläggningar bildas ständigt på tänderna och måste tas bort varje dag för att tänder och tandkött ska vara friska.

Hur känns det att ta bort tandsten?

Behandling. Tandsten ovanför tandköttskanten ligger synligt på tandens yta och kan ofta tas bort utan bedövning. Det kan ila i tänderna och kännas lite obehagligt men brukar inte göra ont. Borttagning av tandsten under tandköttskanten känns mer och bedövning kan behövas, speciellt om du har djupa tandköttsfickor.

Vad kostar det att ta bort tandsten hos tandhygienist?

Undersökningen kostar vanligen mellan 885kr och 1 475 kr beroende på hur omfattande undersökning som krävs. Ibland finns behov av ytterligare utredning eller behandling, då bokar vi oftast in ett nytt besök. Borttagning av tandsten och behandling av tandköttssjukdom. Pris: från 985kr kronor beroende på omfattning.

Relaterade inlägg: