Hur lång tid tar det att ändra adress?

Innehållsförteckning

Hur lång tid tar det att ändra adress?

Hur lång tid tar det att ändra adress?

Att folkbokföra sig är väldigt enkelt och görs på Skatteverkets hemsida. Man loggar in på “mina sidor” och uppdaterar adress och lägenhetsnummer efter instruktioner. Ändringen sker direkt, men det kan ta upp till två veckor innan informationen når de organisationer som hämtar information från Skatteverket.

Måste jag adressändra?

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du blir folkbokförd på rätt adress. ... Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post får du beställa det hos Svensk adressändring mot en avgift.

Varför behöver man eftersändning?

Med en Eftersändning vidarebefordras din post till din nya adress, även om det är den gamla som står på brevet. Först och främst: risken för att viktiga fakturor inte ska komma fram är betydligt högre om du inte har beställt Eftersändning när du gör en adressändring.

Måste man ha en folkbokföringsadress?

Huvudregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, alltså där du sover. Om man inte gör någon flyttanmälan eller inte bor på adressen som man har anmält, så kan det vara ett folkbokföringsbrott. Något som kan straffas med böter eller i värsta fall fängelse.

Hur lång tid tar det innan Skatteverket att ändra adress?

Gör din anmälan innan du ska flytta eller senast en vecka efter att du flyttat. Då gäller din nya adress från den dag du flyttar in. Om du anmäler senare än en vecka efter flytten gäller din nya adress från den dag anmälan kom in till Skatteverket. Använd tjänsten Flyttanmälan – då tar vi emot din anmälan direkt.

Relaterade inlägg: