Vad händer om man inte säger Chicago?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte säger Chicago?

Vad händer om man inte säger Chicago?

28. Den spelare som vinner sista sticket får 5p, går spelaren ut på en 2:a belönas det med att spelaren får 10p, vare sig man vill eller inte. 29. Spelare som får 52p eller över och som inte har sagt Chicago förlorar omgången omedelbart.

Måste man ta Chicago för att vinna?

Säga och ta en Chicago Lyckas man får man 15 poäng, men om man inte klarar det är det istället minus 15 poäng. ... Det är också vanligt att man har som regel att man måste ta en chicago under spelets gång för att kunna vinna, men det är mer varierande mellan olika sällskap.

Vad gäller vid fyrtal i Chicago?

I stället för att låta en färgstege ge 8 poäng och ett fyrtal 7 poäng, kan man spela med regeln att färgstegen ska vara värd 11 poäng och att den spelare som ska ha poäng för fyrtalet får välja mellan att själv erhålla 8 poäng eller att nollställa samtliga motspelares poäng.

Vem har högst kåk Chicago?

Det som vunnit det sista sticket, får fem poäng. De andra poäng räknas så här: Stege får 5 poäng, Ett Par 1 poäng, Två Par 2 poäng, En Triss får 3 poäng, Ett Fyrtal 4 poäng, Kåk får 6 poäng, Färg har 7 poäng i värdet och Chicago är det högsta man kan få, med hela 15 poäng.

Kan ess räknas som ett i Chicago?

3,4,5,6,7 eller 10, knekt, dam, kung, ess) ger 4 poäng. ... 10, knekt, dam, kung och ess) ger omedelbar vinst för den spelare som får det, trots att denne spelare inte uppnått 52 poäng. Chicago ger 15 poäng om den lyckas, eller -15 poäng om den misslyckas.

Vad är högst i kortspel?

A,K,Q,J,T är den högsta stegen (ess hög) och 5,4,3,2,A är den lägsta (fem hög). Triss: Tre kort av samma valör och två orelaterade sidokort. Vid oavgjort: Högsta triss vinner. I spel med gemensamma kort där spelare har samma triss, vinner den med högst sidokort och, om det behövs, högsta andra sidokort.

Vad ger straight flush?

Fyrtal (fyra kort av samma värde, t. ex fyra stycken kungar) ger 8 poäng, eller så kan spelaren som får fyrtal välja att nollställa övriga spelares poäng. Straight Flush (färgstege, det vill säga alla korten har samma färg samt att alla korten kommer i följd) ger 11 poäng.

Vad ger kåk i Chicago?

Färg (alla kort på handen har samma färg, exempelvis hjärter) ger 5 poäng. Kåk (två av samma + tre av samma, t. ex. två stycken knektar och tre stycken kungar) ger 6 poäng.

Hur många byten i Chicago?

Vanligtvis sker detta vid 42 poäng. Antal byten: Vanligtvis spelar man med två byten, men man kan köra med 1 eller 3 byten också. Poäng vid samma hand: Man delar helt enkelt inte ut några poäng under spelets gång om fler än en spelare har tex. triss.

Relaterade inlägg: