Vad händer om man inte klarar matte 2?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte klarar matte 2?

Vad händer om man inte klarar matte 2?

Har man inte godkänt kan man läsa upp sitt betyg på Komvux. Med 2a/2b/2c menas 2a ELLER 2b ELLER 2c, det krävs aldrig alla spår (a,b och c) i matte. Däremot finns det vissa utbildningar som specificerar vilket spår i matte man ska ha läst, till exempel matte 3c.

Kan man ta examen utan matte 2b?

Du kommer alltså att få ta examen även om du inte klarar Matte 2b! Som du har nämnt har du rätt till längre tid och stöd om du har en diagnos på dyskalkyli. Det är aldrig för sent att göra en utredning, det kan vara bra att veta hur det står till. Dessutom kan det vara skönt för dig att veta om det.

Måste man ha en gymnasieexamen?

I ditt godkända betyg krävs det att du har godkänt i kurser i Svenska på minst 300 poäng, godkänt i kurser i Engelska för 200 poäng ingår, godkänt betyg i kurser i Matematik på 100 poäng samt att du har godkänt i ditt gymnasiearbete. ... Är det så att du saknar betyg för att få gymnasieexamen, så får du ett studiebevis.

Vilka utbildningar kräver inte matte 2?

Det är ganska många utbildningar på eftergymnasial nivå som kräver ett godkänt betyg i Matte 2. Men det finns utbildningar som inte kräver det. Till exempel journalist, förskollärare, och jurist kräver inte matte 2. Du kan också titta på YH-utbildningar.

Relaterade inlägg: