Får man köra med friktionsdäck?

Innehållsförteckning

Får man köra med friktionsdäck?

Får man köra med friktionsdäck?

Dubbdäck och friktionsdäck Med vinterdäck menas dubbade däck eller så kallade odubbade friktionsdäck. Det får inte förekomma både dubbade och odubbade däck på samma fordon. Det är tillåtet att använda odubbade friktionsdäck året runt.

När är det tillåtet att köra med odubbade vinterdäck?

Vinterdäck 1 december–31 mars Ditt fordon ska ha vinterdäck eller likvärdig utrustning från 1 december–31 mars om det är vinterväglag. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria.

Hur länge håller sig dubbdäck?

Kolla åldern, mönsterdjupet, slitbanan och dubbarna på dina vinterdäck. Vid aktiv körning ska vinterdäcken inte vara äldre än sex år och maximalt tio år gamla. Med tiden hårdnar däckets gummiblandning, vilket försämrar greppet.

Hur länge håller MS däck?

Genomsnittlig livslängd för däck Ett normalt däck har en livslängd på cirka 10 år, men det beror såklart på hur mycket däcken används. För att ge en mer rättvis bild är det bättre att ange däckens livslängd i antalet mil. Ett genomsnittligt däck har en livslängd på cirka 35 mil.

Relaterade inlägg: