Vad kan näsblod betyda?

Innehållsförteckning

Vad kan näsblod betyda?

Vad kan näsblod betyda?

Det är vanligt att blöda näsblod och det beror ofta på att ytliga blodkärl i näsan brister. En anledning kan vara att slemhinnorna har blivit torra eller inflammerade vid en förkylning. Andra orsaker kan vara att du har fått ett slag mot näsan. Näsblod hos barn kan också bero på att barnet har stoppat in något i näsan.

Varför bränner man i näsan?

Förstorade näsmusslor kan orsaka nästäppa och behandlas näsmusslorna kan nästäppan minska. Behandlingens syfte är att minska nästäppa där orsaken är förstorade näsmusslor.

Hur vet man om näsan är bruten barn?

Ont i näsan. Näsan är sned eller ser annorlunda ut. Näsan är svullen. Näsan är täppt och svår att andas genom.

Kan näsblod vara farligt?

Näsblod kan komma plötsligt och ibland utan anledning. Det kan kännas läskigt med blod men det är oftast inte farligt. Oftast blöder det framåt dvs rinner blod ur näsan men vid en bakre näsblödning kan blod också rinna ned i svalget. Vanligtvis går blödningen över av sig själv.

Kan näsblod bero på cancer?

Du kan också ha förändringar i blodkärlen i locus Kiesselbachi, ett särskilt område i nässlemhinnan där det finns många blodkärl, eller en blödningssjukdom som påverkar blodets förmåga att levra sig. Det är mindre vanligt men näsblod kan också orsakas av tumörer, såsom: godartade vårtliknande förändringar (papillom)

Relaterade inlägg: