Hur spänner man fast en moped på släp?

Innehållsförteckning

Hur spänner man fast en moped på släp?

Hur spänner man fast en moped på släp?

Ställ framhjulet mot släpvagnens "kant" närmast bilen, sen tar du 1 spännband runt ena sidan på styret sen likadant på andra sidan. Spänn så framdämparen är ihoptryckt. Sen för att vara säker kan du sätta ett spännband över sadeln och trycka ner bakdämparen också så bakdelen inte hoppar omkring.

Hur spänner man fast en bil på släp?

När ett fordon ska transporteras på ett släp är det viktigt att fordonet säkras på rätt sätt. Det krävs fyra hjulspännare – en för varje hjul – och de ska spännas riktigt hårt med spännöglan så nära mitten av hjulet som möjligt.

Hur spänner man fast en skoter?

Enligt lag så ska skotern vara fastspänd så att det håller för skoterns vikt åt alla håll utom framåt, då det ska hålla det dubbla. det stod iaf i skoterkortsboken från SVEMO. Spänn i bågen fram/framvagnen och bågen bak/dragkroken så ska du se att det löser sig.

Hur kan man transportera en moped?

moped transport och man vet inte heller om man skulle kunna få ett bättre pris. Använd PackBud när du behöver göra en Moped transport. Det är enkelt, smidigt och kostnadsfritt att lägga upp en transportförfrågan. Ange de tidsramar som är lämpliga för dig och låt transportföretagen komma med priserbjudanden till dig.

Får man dra släp med moped?

Får man dra en kärra med EU-Moped? Det är tillåtet om släpvagnen är inrättad för att dras av moped klass I (s k EU-moped). Läs mer om detaljerna i Trafikförordningen, kap 4 15a§.

Får man ha cykelkärra efter moped?

Förordning (2002:943). Kopplar man ett släp efter en cykel eller moped klass 2 kommer ”släpet” att definieras som cykelkärra. fordon. Därmed är det tillåtet att koppla en ”cykelkärra” till moped klass 2 eller en cykel under förutsättning att följande villkor är uppfyllda.

Hur stora ska klossarna vara när du säkrar en bil?

Höjd: man brukar rekommendera att stoppklossens höjd ligger på ungefär 25% av hjulets totala höjd. Är hjulet exempelvis 100 cm i diameter bör stoppklossen vara åtminstone 25 cm hög. Bredd: det är även väsentligt att hjulklossen har rätt bredd (bredden på hjulklossen ska vara ungefär lika med bredden på däcken).

Vad kostar det att skicka en moped?

Fasta priser
VaraPris
Gitarr353 kr
Skidpaket, maxlängd 200 cm520 kr
Snowboardpaket, maxlängd 200 cm520 kr
Moped, normalstor*3 593 kr

Relaterade inlägg: