Varför läkarprogrammet?

Innehållsförteckning

Varför läkarprogrammet?

Varför läkarprogrammet?

Läkarprogrammet vid Lunds universitet ger dig grunden till ditt framtida läkaryrke. Ditt lärande blir livslångt, eftersom läkaryrket ställer stora krav på kompetens i form av uppdaterad medicinsk kunskap, praktiska färdigheter, vetenskapligt tänkande och ett professionellt förhållningssätt till alla människor du möter.

Vad lär man sig på läkarprogrammet?

Läkarprogrammet vid Umeå universitet är en modern, nyutvecklad utbildning med fokus på din blivande läkarroll i en föränderlig och global miljö. Du introduceras gradvis i läkarrollen, parallellt med att du bygger upp en bred kunskap om människan med fokus på slutmålet – att kunna arbeta som läkare.

Hur många terminer är läkarprogrammet?

Läkarprogrammet är med sina elva terminer en av de längsta grundutbildningarna på svenska universitet. 5,5 års heltidsstudier leder fram till läkarexamen.

Vilka kurser ger meritpoäng till läkare?

Meritpoäng kan man få för vissa kurser i moderna språk, engelska och matematik. Man kan även få meritpoäng för vissa kurser som bara ger meritpoäng till just Läkarprogrammet. Några av dessa kurser är Biologi breddning, djursjukvård och Etik och livsfrågor.

När startar Läkarprogrammet?

Ett nytt sexårigt läkarprogram startar höstterminen 2021. Det nya läkarprogrammet omfattar 360 högskolepoäng och leder till en läkarexamen. Programmet leder till legitimation utan att du behöver göra allmäntjänstgöring (AT) efter avklarad utbildning.

Är det svårt att klara Läkarprogrammet?

Läkarutbildningen består av mycket lärarledd tid. Man får räkna med långa dagar på universitetet och kliniken. Många terminer är verksamhetsförlagd utbildning. Den tar ibland mycket av ens tid i anspråk.

Relaterade inlägg: