Hur räknar man ut undervisningstid?

Innehållsförteckning

Hur räknar man ut undervisningstid?

Hur räknar man ut undervisningstid?

Heltidstjänst för lärare kan anges på olika sätt: o 1360 om lärarens hela reglerade arbetstid ska räknas. o Ca 500-600 timmar om bara ren undervisningstid ska anges. o Ca 1000-1100 timmar om vissa uppgifter som ingår i den reglerade arbetstiden inte ska räknas med.

Hur många undervisningstimmar har en lärare i gymnasiet?

Lärare i gymnasieskolan undervisar 500–600 timmar per läsår och lärare i grundskolan minuter per vecka. Det finns ingen central reglering för hur mycket lärare ska undervisa. I stället är det rektors ansvar att skapa rimliga tjänster.

Hur räknar man ut ramtid?

Vid beräkning av ersättning tittar a-kassan på en ramtid om tolv månader. Med ramtid avses de tolv månader som närmast föregått den månad när den sökande anmält sig som arbetslös hos den offentliga arbetsförmedlingen (ALF 15a §).

Hur mycket Förtroendetid har en lärare?

Ferietjänst, kallas också oreglerad arbetstid, är det endast läraryrket som tillämpar och är absolut vanligast för lärare. Det innebär att läraren har arbetsplatsförlagd tid på cirka 35 h/vecka och förtroendetid på cirka 10 h/vecka, totalt 45 h/vecka. Annan fördelning mellan dessa två kan förekomma.

Relaterade inlägg: