Vad är reseskydd?

Innehållsförteckning

Vad är reseskydd?

Vad är reseskydd?

Hemförsäkringarnas reseskydd ger ersättning för de viktigaste händelserna du kan råka ut för på en resa, till exempel akut sjukdom och olycksfall. Det gäller i regel på resor upp till 45 dagar, i några fall i 60 dagar. ... Här hittar du information om vad du ska tänka på och kontrollera innan du reser.

Vad kostar utökat reseskydd?

Där kan du läsa i detalj vad som gäller för försäkringen. Det behöver du till exempel göra innan du tecknar försäkringen och när du har drabbats av en skada....Vad kostar det?
Kostnad
1 personKostnad316 kronor per år
2 personerKostnad403 kronor per år
3 personer eller flerKostnad478 kronor per år

Vad innebär utökat reseskydd Länsförsäkringar?

Du som har utökat reseskydd får högst 15 000 kronor i ersättning. Om du blir akut sjuk och inlagd på sjukhus under mer än halva antalet resdagar. Högsta ersättning är 45 000 per person och totalt högst 75 000 kronor. Om du på grund av akut sjukdom måste avboka resan.

Vad ersätter reseförsäkringen?

Reseförsäkringen är en försäkring i händelse av person- och sakskador under resa. ... Resenärförsäkringen ger dig skydd i händelse av resesjukdomar och -olycksfall. Den ersätter också om resan blir inställd eller avbruten eller vid försening enligt försäkringsvillkoren.

Hur länge gäller reseförsäkring?

Hemförsäkringen innehåller ett bra reseskydd under 45 dagar. Planerar du att vara borta en längre tid behöver du förlänga ditt reseskydd innan din nuvarande försäkring upphör. För att hemförsäkringens reseskydd ska gälla under resor i Sverige så krävs det att man övernattar ett eller två dygn på annan ort.

Vad täcker hemförsäkring utomlands?

Om du ska på en vanlig semesterresa så räcker oftast reseskyddet i din hemförsäkring. Det hjälper dig till exempel om du blir akut sjuk eller är med om en olycka. Ska du vara borta längre än 45 dagar behöver du förlänga ditt reseskydd eller köpa en separat reseförsäkring.

Relaterade inlägg: