Vad räknas som utgifter?

Innehållsförteckning

Vad räknas som utgifter?

Vad räknas som utgifter?

När ett företag köper en vara eller tjänst uppstår en utgift, det som företaget skall betala till den som man köper varan eller tjänsten av. När t ex företaget får leverantörsfakturan bokförs utgiften.

Vad har ett företag för utgifter?

Utgift är det som uppstår vid själva inköpstillfället, och vad företaget betalar för de varor och tjänster de köper. ... Företagets kostnader har alltså ingenting med själva anskaffningstidpunkten eller betalningstidpunkten för resurserna att göra. Istället uppkommer kostnaderna i den tidsperioden när resursen förbrukas.

Vad är övriga utbetalningar?

Utbetalningstypen Övriga utgifter används för alla utbetalningar som inte tillhör någon av de övriga utbetalningstyperna som finns i programmet. Du kan räkna med att Övriga utgifter i regel blir den mest använda typen av utbetalning i programmet varje år.

Vad är ett företags största utgifter?

Den största utgiften under 2017 var mjukvara, drygt 40 miljarder kronor, en ökning med 24 procent sedan 2016. Sedan 2014 har utgifterna för mjukvara ökat med knappt 75 procent medan utvecklingen av utgifterna för data- och telekommunikationsutrustning har ökat med 9 respektive 51 procent under samma period.

Relaterade inlägg: