Vad täcker inkomstförsäkring?

Innehållsförteckning

Vad täcker inkomstförsäkring?

Vad täcker inkomstförsäkring?

En inkomstförsäkring är ett sätt att försäkra din inkomst om du skulle bli arbetslös. Om du skulle bli arbetslös kan du med en inkomstförsäkring få ersättning som motsvarar en stor del av den lön som du hade när du arbetade. ... Den högsta ersättning du kan få som arbetssökande är 80 procent av din senaste inkomst.

Vilka fackförbund har inkomstförsäkring?

Unionens inkomstförsäkring Som medlem i Unionens fackförening får man även tillgång till deras inkomstförsäkring. Kostnaden för medlemskapet varje månad avgörs av hur stor månadsinkomst man har. Med unionens försäkring får man en ersättning som täcker 80 procent av en månadslön på högst 60 000 kronor.

Är A-kassa en försäkring?

A-kassa är en arbetslöshetsförsäkring som är frivillig att teckna av alla som arbetar. Som medlem i en a-kassa får du ersättning varje dag du är arbetslös, en så kallad dagpenning. Du kan som mest få ersättning på 80 % av en lön upp till 33 000 kr per månad.

Hur länge ska du få ersättning från inkomstförsäkringen?

  • För att få ersättning från inkomstförsäkringen måste du: 1 ha varit medlem i Unionen i minst 12 månader 2 ha varit medlem i en svensk a-kassa minst 12 månader 3 arbetat minst 80 timmar per månad, sammanlagt 12 månader senaste 18 månaderna 4 Ha en lön över ersättningstaket i a-kassan

Vad ingår i unionens inkomstförsäkring?

  • Unionens inkomstförsäkring - som kompletterar din a-kassa och eventuell avgångsersättning - gör att du kan få ersättning upp till 80% av din tidigare inkomst om du blir arbetslös eller säger upp dig. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet upp till en inkomst på 60 000 kr/mån med ersättning upp till 150 dagar, ca 7 mån.

Vad innebär inkomstförsäkring tillsammans med a-kassan?

  • Inkomstförsäkring ger tillsammans med a-kassan upp till 80 procent av din a-kassegrundande lön i ersättning med ett tak på 80 000 kr i månadslön. ... Studier kan förlänga ramtiden för den som påbörjar en ny arbetslöshetsperiod hos Akademikernas a-kassa, som inleds med karensdagar, tidigast den .

Kan du teckna en inkomstförsäkring utan att bli medlem i ett fackförbund?

  • Ja, du kan teckna en privat inkomstförsäkring utan att bli medlem i ett fackförbund. Du kan då teckna inkomstförsäkringen direkt via försäkringsbolaget. Du behöver dock fortfarande uppfylla de villkor som gäller för att teckna inkomstförsäkring. Det kan till exempel vara att du behöver vara medlem i en a-kassa.

Relaterade inlägg: