Vad är skillnaden på verbal och icke-verbal kommunikation?

Innehållsförteckning

Vad är skillnaden på verbal och icke-verbal kommunikation?

Vad är skillnaden på verbal och icke-verbal kommunikation?

Ordet “verbal“ kommer ifrån latin och betyder i detta sammanhang “det som har med ord att göra“. Bakom orden ligger den ordlösa eller icke verbala kommunikationen som är en spegling av vårt inre liv. “icke- språklig kommunikation, utbyte av meddelanden med hjälp av gester, miner och kroppshållning istället för ord. “

Vad ingår i verbal kommunikation?

Verbal kommunikation är information som förmedlas via tal eller teckenspråk. Det är ett av de vanligaste sätten som ofta används vid presentationer, videokonferenser och telefonsamtal, möten och personliga samtal. Verbal kommunikation är viktig eftersom den är effektiv.

Vad är icke-verbala signaler?

Den icke-verbala kommunikationen talar för sig själv och avslöjar vad vi egentligen känner och tycker inför olika människor och situationer. Vi kan enkelt säga en sak med vårt verbala språk och samtidigt avslöja med det kroppsliga språket att sanningen är en annan än den vi verbalt ger uttryck för.

Vad är viktigt att tänka på i din icke-verbala kommunikation?

80% av din kommunikation är icke-verbal Vad du faktiskt i ord säger spelar mindre roll. Om du ska få förtroende från andra behöver du jobba på ditt kroppsspråk, ansiktsuttryck, rörelsemönster, hållning och gester, röst och talteknik, ögonkontakt och allt annat som förmedlas icke-verbalt.

Relaterade inlägg: