När började Schlieffenplanen?

Innehållsförteckning

När började Schlieffenplanen?

När började Schlieffenplanen?

Schlieffenplanen var Tysklands krigsplan vid utbrottet av första världskriget 1914 för ett anfall mot Frankrike. Planen utarbetades av Alfred von Schlieffen mellan 18 då han var tysk generalstabschef.

Vad menas med ett tvåfrontskrig?

Tvåfrontskrig innebär att föra krig från två håll. Oftast är det fientliga styrkor som finns i två olika väderstreck vilket leder till att den krigförande måste splittra sina styrkor medan fienden kan koncentrera sina på en front.

Vad handlade första världskriget om?

När den österrikisk-ungerske ärkehertigen och tronföljaren Franz Ferdinand och hans maka mördades av en serb i den bosniska staden Sarajevo i juni 1914, sattes alla allianser i spel. Händelsen blev en gnista som tände en världsbrand. Efter att Serbien hotats av Österrike-Ungern, backade Ryssland upp Serbien.

Varför anföll Tyskland Belgien i första världskriget?

De tyska soldaterna som anföll Frankrike skulle gå in genom Holland och Belgien för att undvika de fort fransmännen byggt vid sin gräns mot Tyskland. ... När Frankrike besegrats skulle man flytta över soldaterna till den östra sidan av landet och därefter besegra Ryssland.

Relaterade inlägg: