Vad är mitt Tandvårdsbidrag?
Innehållsförteckning
- Vad är mitt Tandvårdsbidrag?
- Har jag använt mitt Tandvårdsbidrag?
- Hur ser jag mitt högkostnadsskydd tandvård?
- Vilken tandvård har jag?
- Var skickas läkarintyg för särskilt Tandvårdsbidrag?
- Har jag ATB?
- När ska du få tandvårdsstöd?
- Vad är statligt tandvårdsstöd?
- Vilka personer har rätt till nödvändig tandvård?
- Kan du få särskilt tandvårdsbidrag?
Vad är mitt Tandvårdsbidrag?
Tandvårdsbidraget är 600 kronor per år till och med det år du fyller 29. Sedan blir det 300 kronor om året fram till och med det år du fyller 64. ... Om du gör det dubblar du summan du kan använda för ett tandläkarbesök till 1 200 kronor eller 600 kronor, beroende på hur gammal du är.
Har jag använt mitt Tandvårdsbidrag?
Den 1 juli varje år får du ett allmänt tandvårdsbidrag. Det finns som ett tillgodohavande hos Försäkringskassan: Från och med det år du fyller 24 till och med det år du fyller 29 är bidraget 600 kronor per år. Från och med det år du fyller 30 till och med det år du fyller 64 är bidraget 300 kronor per år.
Hur ser jag mitt högkostnadsskydd tandvård?
Du kan ringa Försäkringskassan på 0771-524 524 om du vill veta vad som gäller för dig. Kan jag använda tandvårdsbidraget hos alla tandvårdsgivare?
Vilken tandvård har jag?
För att få veta om din mottagning är ansluten kan du fråga när du bokar tid. Sök din tandläkare genom att besöka besöka webbplatsen hos Folktandvården eller Privattandläkarna.
Var skickas läkarintyg för särskilt Tandvårdsbidrag?
Tandläkaren eller tandhygienisten ska: Skicka läkarintyget till Försäkringskassan om vi gör en efterhandskontroll. Ansöka om förhandsprövning om hen inte kan bedöma om patienten har rätt till särskilt tandvårdsbidrag.
Har jag ATB?
Allmänt tandvårdsbidrag Från det år du fyller 24 år har du rätt till ett årligt tandvårdsbidrag. Det heter allmänt tandvårdsbidrag, ATB: Från och med det år du fyller 24 år och till och med det år du fyller 29 är bidraget 600 kronor per år. ... Från och med det år du fyller 65 år är bidraget 600 kronor per år.
När ska du få tandvårdsstöd?
- För att du ska kunna få tandvårdsstödet behövs ofta en remiss för behandling av din sjukdom från din läkare. Innan du får din behandling ska den enhet inom din region som ansvarar för tandvård ha bedömt att du har rätt till tandvårdsstöd.
Vad är statligt tandvårdsstöd?
- Det statliga tandvårdsstödet består av allmänt och särskilt tandvårdsbidrag, samt högkostnadsskydd. Det finns som ett skydd mot höga kostnader, för att stimulera till förebyggande tandvård samt för att ge ökat stöd till dig med ökad risk för sämre tandhälsa på grund av din funktionsnedsättning eller sjukdom.
Vilka personer har rätt till nödvändig tandvård?
- Alla som har rätt till uppsökande verksamhet har också rätt till nödvändig tandvård. Det är. personer som omfattas av Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. personer med ett varaktigt behov av omfattande vård- och omsorgsinsatser.
Kan du få särskilt tandvårdsbidrag?
- Du kan få särskilt tandvårdsbidrag om du till exempel har en sjukdom som ger frätskador på tänderna. För att tandläkaren eller tandhygienisten ska veta att du har rätt till särskilt tandvårdsbidrag ska du visa ett läkarintyg på den sjukdom du har. Det särskilda tandvårdsbidraget är ett komplement till det allmänna tandvårdsbidragetinom tandvården.