Hur fungerar anställningsstöd?

Innehållsförteckning

Hur fungerar anställningsstöd?

Hur fungerar anställningsstöd?

Anställningsstöd är en del av arbetsmarknadspolitiken i Sverige. Anställningsstöd möjliggör för arbetsgivare att få en ersättning vid anställning av medarbetare. ... Anställningsstödet varar högst i tolv månader med möjlighet för förlängning, för kortare anställning utbetalas ersättning länge anställningen pågår.

Kan Arbetsförmedlingen hjälpa till med jobb?

Stöd och matchning är för dig som behöver intensivt och anpassat stöd när du söker jobb. Du får hjälp av en handledare som stöttar dig på din väg till jobb eller studier.

Vad kan funktionsnedsättning jobba med?

Vårdare inom funktionsnedsättning kan också kallas för habiliteringsassistent, men arbetsuppgifter kan skilja sig åt. I yrket arbetar man oftast med vuxna personer som har olika typer av funktionsnedsättningar. Men man kan också arbeta med barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Hur mycket får jag i lönebidrag?

Lönebidraget räknas ut beroende på din lön och din arbetsförmåga. Normalt finns ett tak på 80% av lönen men om du arbetar i så kallade allmännyttiga organisationer kan ersättningen bli högre. Ett exempel är om du skulle få ett arbete inom en handikapporganisation eller idrottsförening.

Vad kan Arbetsförmedlingen hjälpa mig med?

Det här kan vi göra för dig Till exempel kan du få hjälp med planering, gå igenom din kompetens och hur arbetsmarknaden ser ut. Råd om hur du väljer yrke och hittar jobb. Extra stöd som till exempel yrkesutbildningar, validering, praktik, yrkes- och studieförberedande kurser.

Relaterade inlägg: