Vad menas med Bostadsrättstillägg?

Innehållsförteckning

Vad menas med Bostadsrättstillägg?

Vad menas med Bostadsrättstillägg?

Bor du i bostadsrätt är det viktigt att ha ett bostadsrättstillägg, eftersom det är din möjlighet att få ersättning för skador på själva lägenheten, till exempel väggar och golv. En vanlig hemförsäkring, anpassad för hyresrätt, täcker i princip bara lösa föremål.

Vad kostar en hemförsäkring för bostadsrätt?

Priset på en hemförsäkring är i snitt 2 004 kronor per år, enligt siffror från 2020. Det betyder att en hemförsäkring kostar runt 167 kronor i månaden. Men priset varierar mycket från person till person.

Hur vet jag om jag har Bostadsrättstillägg?

Det finns två varianter. Kollektivt bostadsrättstillägg som bostadsrättsförening har tecknat för alla sina medlemmar hos sitt försäkringsbolag. Då ingår tillägget i din månadsavgift. Eget bostadsrättstillägg som du har lagt till i din hemförsäkring för bostadsrätt.

Vilka försäkringar behöver man bostadsrätt?

När du bor i bostadsrätt behöver du både en hemförsäkring och en bostadsrättsförsäkring. Bostadsrättsförsäkringen krävs för att ersätta skador på själva lägenheten och för att du har ett ansvar mot föreningen och dina grannar. Du kan köpa en bostadsrättsförsäkring som ett tillägg till din hemförsäkring.

Vad kostar en hemförsäkring radhus?

Vad kostar en villaförsäkring? En villaförsäkring kostar i snitt 6 317 kronor* om året. Detta är snittpriset för en så kallad villahemförsäkring, där en villa- och hemförsäkring är kombinerad. Priset kan självklart bli både lägre och högre beroende på just ditt hus och din situation.

Relaterade inlägg: