Vad är resultatansvar?

Innehållsförteckning

Vad är resultatansvar?

Vad är resultatansvar?

Resultatansvar är en form av ekonomiskt ansvar. Resultatansvar är ett ansvar att hålla en budget som innehåller intäkter och kostnader. En chef med resultatansvar utvärderas på måttet resultat som är intäkter minus kostnader. ... Intäkter och kostnader som en chef inte kan påverka skall inte tas med i ett resultatansvar.

Vad innebär kostnadsansvar?

Sök efter: Kostnadsansvar är precis som det låter, ett ansvar för att upprätthålla en budget av kostnader i ett företag. Alla typer av organisationer och företag har ett kostnadsansvar, oavsett om det handlar om näringslivet eller sjukvården, kommuner med mera, men det är framför allt vanligt hos tillverkningsföretag.

Vad är lönsamhetsansvar?

Lönsamhetsansvar är en form av ekonomiskt ansvar för chefer. Lönsamhetsansvar är ett ansvar hålla en budget som innehåller tillgångar, intäkter och kostnader. Ett Lönsamhetsansvar innebära att en chef utvärderas på måttet avkastning på tillgångar.

Vilket ekonomiskt ansvar kännetecknar ett företag med resultatenheter?

Vad är resultatenhet? Enhet inom ett företag, t ex en avdelning, med egen budget och eget resultatansvar. Mäts med mått som bildas av skillnaden mellan intäkter och kostnader. ... En chef med intäktsansvar skall inte stå ansvarig för intäkter som denne inte kan påverka.

Vad är kostnadsansvar?

Kostnadsansvaret är ett sätt att mäta produktiviteten men också för att se hur olika kostnader fördelas, inom hälso- och sjukvårdsbranschen eller inom tillverkningsföretag.

Vad gör en personal specialist?

sköta rekrytering, annonsering, göra intervjuer och ta in referenser. planera och genomföra introduktion för nyanställd personal. planera kompetensutveckling för alla anställda. ta fram underlag inför förhandlingar om löner och anställningsvillkor.

Relaterade inlägg: