Vad innebär en riskbedömning?

Innehållsförteckning

Vad innebär en riskbedömning?

Vad innebär en riskbedömning?

Riskbedömning är att bedöma de risker som har identifierats i verksamheten för att värdera om riskerna är allvarliga eller inte. Att bedöma risker är en del av det systematiska arbetsmiljöarbetet för att ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet.

Hur man gör en riskbedömning?

Risker och riskbedömning

  1. Planera. Välj ut de områden som ska riskbedömas. ...
  2. Samla information. Samla in information som behövs för att hitta riskkällor och värdera hur allvarliga dessa är.
  3. Hitta riskkällor. Ta reda på hur ohälsa eller olycksfall kan uppkomma och vilka som kan påverkas.
  4. Värdera risken. ...
  5. Föreslå åtgärder.

Vad är en tillfällig arbetsplats?

Tillfälliga arbetsplatser är arbetsplatser där arbetet bedrivs under en avgränsad period, exempelvis en byggarbetsplats. Rörliga arbetsplatser finns i branscher där arbetet är rörligt, exempelvis transportnäringen.

Hur gör man en riskbedömning kemi?

Börja med att fylla i de fyra kolumner som är en förteckning över kemiska produkter och luftföroreningar (riskkällorna) som förekommer. Gör en först en översiktlig riskbedömning. Förmodligen finns det arbetsmoment etc. som ni bedömer att det är så små risker med att det inte krävs några åtgärder.

Vad menas med heta arbeten enligt säkerhetsreglerna?

Säkerhetsreglerna Heta Arbeten® innebär bland annat att ett tillstånd ska ges och en riskbedömning genomföras på plats där arbetet ska utföras. Detta krävs för att den som ger tillstånd, den tillståndsansvarige, ska kunna bedöma riskerna i sitt sammanhang.

Relaterade inlägg: