Vad innebär Telia Öppen fiber?

Innehållsförteckning

Vad innebär Telia Öppen fiber?

Vad innebär Telia Öppen fiber?

Öppen Fiber är Telias öppna fibernät där du som kund själv kan välja bland flera olika tjänsteleverantörer utan att behöva ändra någon hårdvara. Ett operatörsbyte är när Telia eller en annan tjänsteleverantör byter hårdvaran i huset för att kunna leverera sina tjänster.

Vad kostar det att koppla på fiber?

Om det finns fiber i området där du bor är standardpriset för en fiberinstallation 24 900 kronor. Då ingår allt utom grävning på egen tomt, det kan du beställa av oss om du inte vill gräva själv. Bor du i ett område utanför fibernätet återkommer vi med en offert.

Vad innebär indraget fiber?

När fibern har grävts ner i gatan/vägen i ditt område så är det dags att ansluta din fastighet. ... Entreprenören drar sedan fibern till din fastighet. Ibland används befintliga kabelrör i marken eller luftledningar.

Vad är öppet fibernät?

Öppen Fiber är ett fibernät som är helt öppet och där du själv kan välja vilken tjänsteleverantör du vill ha och till vilka tjänster du vill ansluta dig. Du kan till exempel välja tv, bredband och telefoni från en och samma leverantör eller blanda som du vill från de olika leverantörerna.

Vad kostar att dra in fiber?

Vad kostar det att dra in fiber i efterhand? Om det finns fiber i området där du bor är standardpriset för en fiberinstallation 24 900 kronor. Då ingår allt utom grävning på egen tomt, det kan du beställa av oss om du inte vill gräva själv. Bor du i ett område utanför fibernätet återkommer vi med en offert.

Relaterade inlägg: