Är du manipulativ?

Innehållsförteckning

Är du manipulativ?

Är du manipulativ?

Den som är manipulativ har ofta svårt att se sitt negativa beteende ur ett utifrånperspektiv. Det gör att hen inte vill ta ansvar för sina egna handlingar utan hellre puttar över ansvaret på exempelvis dig. Till exempel kan den som hela tiden är otrogen börja anklaga sin partner för att vänstra.

Hur vet man att någon är manipulativ?

Manipulativa personer är ofta väldigt duktiga på att ljuga. De kan få dig att tro att saker de sagt inte hänt, att saker du gjort heller aldrig hänt och till och med att hela förlopp av händelser som du minns är falska. Och det är ett extremt bra sätt för personen att komma ur en knivig situation.

Vad är en psychopath?

– En person med psykopatiska drag saknar helt, eller har brist, på empati. Den kan dock ha intakt kognitiv empati, det vill säga att de här personerna är skickliga på att läsa av andra människor. Däremot saknar de affektiv empati, alltså känslomässig empati.

Är jag en manipulatör?

Dina osäkerheter, din pliktkänsla och dina skuldkänslor. Det är inte heller ovanligt att en manipulatör använder sig av olika härskartekniker. Någon som är manipulativ vill gärna nå resultat med minsta möjliga insats. Jobbet får gärna andra göra – och en manipulatör vet hur hen ska få det att hända.

Relaterade inlägg: