Var bor hemlösa i Malmö?

Innehållsförteckning

Var bor hemlösa i Malmö?

Var bor hemlösa i Malmö?

I Malmö stad har du som är hemlös tillgång till dusch, billig mat och sjukvård. Du som är över 18 år kan få hjälp av uppsökarverksamhet och du är också välkommen till mötesplatsen Aktivitetshuset.

Vad har hemlösa för rättigheter?

Alla människor inklusive hemlösa har rätt till vård när de behöver det. Det får inte finnas någon diskriminering mellan människor vad gäller tillgång eller kostnad för samma vård. ... Bland annat har tandläkarförbundet gjort gällande att tandvård definitivt är en mänsklig rättighet som också omfattar hemlösa.

Vilka är hemlösa i Sverige?

Olika typer av hemlösa Drygt 33 000 personer var hemlösa i april 2017 i Sverige. Majoriteten av dem var män, 62 procent, men antalet kvinnor var fler än vid den senaste mätningen 2011. Hemlöshet och bostadsbrist var tidigare ett storstadsfenomen men finns nu i många av landets kommuner.

Vad händer om jag blir hemlös?

Akuta boendeinsatser Socialtjänsten kan erbjuda akuta insatser till personer som befinner sig i hemlöshet. Det kan handla om härbärgen som erbjuder en sängplats över natten och enklare måltider eller akutboenden där den hemlöse kan få kost och logi under kortare tid.

Hur många hemlösa finns det i Malmö?

Under måndagen presenterade Malmö stad sin årliga hemlöshetskartläggning. Kartläggningen visar att antalet vuxna i hemlöshet ligger på samma nivå som förra året och att antalet barn minskat något. Det handlar om 1115 vuxna och 355 barn som enligt statistiken lever i hemlöshet.

Relaterade inlägg: