Vad är ett avropsavtal?

Innehållsförteckning

Vad är ett avropsavtal?

Vad är ett avropsavtal?

Begreppet avropsavtal är i nationalencyklopedin definierat som en "köprättslig term som innebär att köparen under viss bestämd tid har rätt och vanligen också skyldighet att hos säljaren vid olika tidpunkter under avtalstiden beställa, avropa, vissa delar av den i avropsavtalet bestämda kvantiteten." ( ...

Vad ingår i ett ramavtal?

Ett ramavtal är ett avtal som fastställer villkoren för kontrakt som senare ska tilldelas under en viss tidsperiod. Ramavtal kan tecknas för upphandlingar av såväl varor och tjänster som byggentreprenader.

Vad betyder Avropsbeställning?

Skriftlig avropsorder Köparen översänder en skriftlig order (=beställning) som uttrycker att det är fråga om ett avrop under parternas ramavtal. Beställningen brukar innehålla uppgifter om leveranstidpunkt, orderkvantitet, leveransplats och om det finns något som avviker från ramavtalets bestämmelser.

Vad menas med Ramorder?

Ramorderhantering syftar till att kunna registrera en “förhandsorder” som man senare utför avrop på. Själva ramordern ger ingen belastning på artikelns “beställt eller reserverat antal” men ligger sedan till grund för avropsordrar som registreras i Pyramid.

Hur fungerar avrop?

Vanligtvis skickar myndigheten en avropsförfrågan, dvs. en skriftlig inbjudan till ramavtalsleverantörerna att lämna anbud i enlighet med de villkor som angetts i ramavtalet. Myndigheten får i avropet precisera och komplettera villkor i enlighet med vad som framgår enligt ramavtalet.

Relaterade inlägg: