Vad krävs för att bli auktoriserad verkstad?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att bli auktoriserad verkstad?

Vad krävs för att bli auktoriserad verkstad?

Auktorisation för märken kan vilken verkstad som helst söka numera, men varje märke har en hel hög med baskrav som verkstan skall uppfylla, tex antal mekaniker, grundsats med spec. vektyg, antal platser i verkstan, hur det ser ut inne, ute, i kundmotagning mm..

Är Meca auktoriserad verkstad?

Många tror fortfarande att man måste använda en av biltillverkaren auktoriserad verkstad för att garantin ska gälla. Men så är det inte. ... MECA-verkstäderna har kunskaperna och rätten att genomföra precis samma service eller reparation som biltillverkarens auktoriserade verkstad – även under din bils garantitid.

Hur vet jag om Verkstaden är auktoriserad?

Vid service hos en auktoriserad verkstad av din motor genomförs en kontroll i Volvo Pentas databas. Verkstaden får då besked om din motor och backslag eller drev berörs av servicekampanjer, uppgraderad mjukvara, produktförbättringar och förändrade servicerekommendationer.

Hur blir man auktoriserad återförsäljare?

En återförsäljare eller tillverkare som har behörighet att sälja direkt till konsumenten och för att bli auktoriserad återförsäljare måste du utses av tillverkaren eller distributören. Ett exempel på en auktoriserad återförsäljare är någon som kommer att sälja ett märke av mobiltelefoner i sin butik.

Är Mekonomen auktoriserad?

Reservdelsgaranti, nybilsgaranti och prisgaranti - och stämpel i serviceboken. Vid service och reparationer använder Mekonomen alltid originaldelar eller reservdelar av motsvarande kvalitet. ... Vi använder alltid originaldelar eller delar av motsvarande kvalitet och följer biltillverkarens servicerekommendationer.

Måste man serva på auktoriserad verkstad?

Att tvinga kunder att serva sina bilar på märkesverkstad för att garantierna ska gälla är inte okej. ... Och det finns EU-regler som säger att biltillverkarna är skyldiga att tillhandahålla oberoende verkstäder de verktyg och specifikationer som krävs för service och reparation av bilar.

Är Mekonomen märkesverkstad?

Vi erbjuder service och reparation av din bil. Reservdelarna som används håller hög kvalitet, garantierna fortsätter att gälla och att stämpeln i serviceboken är lika mycket värd som hos en märkesbunden verkstad. Ett års assistansförsäkring ingår när du servar bilen hos oss.

Relaterade inlägg: