Vad innebär insättningsgarantin?

Innehållsförteckning

Vad innebär insättningsgarantin?

Vad innebär insättningsgarantin?

Insättningsgarantin innebär att du får ersättning av staten om den bank eller institut där du har dina pengar går i konkurs. Skyddet gäller upp till kronor per person och institut.

Vad är inlåningskonto Swedbank?

Swedbanks inlåningskonton omfattas av den statliga insättningsgarantin. Du kan hitta mer information om detta på de sidor där olika inlåningskontotyper beskrivs. Information finns också i de allmänna villkoren för olika inlåningskontoprodukter.

Vad innebär investerarskyddet?

Om ett finansiellt institut som hanterar dina värdepapper går i konkurs och det visar sig att du inte kan få ut dina värdepapper eller pengar kan investerarskyddet träda in. Det innebär att du kan få ersättning för ett belopp på högst 250 000 kronor.

Vad menas med kontohavare?

Med kontohavare avses en fysisk eller juridisk person som innehar ett betalkonto och som godkänner en betalningsorder från detta konto.

Vad är insättningsgaranti Avanza?

Insättningsgarantin innebär att staten garanterar insättningar på prövade och godkända konton i banker och kreditmarknadsföretag med flera institut. Garantin ger ersättning med högst kronor, om inte insättaren enligt lag har rätt till högre ersättning.

Relaterade inlägg: