Vad menas med avskild fastighet?

Innehållsförteckning

Vad menas med avskild fastighet?

Vad menas med avskild fastighet?

Vissa uppgifter om fastigheten tas då bort i registret, medan vissa andra uppgifter och anmärkningar finns kvar på den avregistrerade fastigheten för att man i framtiden ska kunna följa vad dom har hänt. Avstyckning - Avstyckning är när ett område avskiljs från en fastighet och bildar en ny fastighet.

Vem sköter fastighetsregistret?

Fastighetsregistret ajourhålls av lantmäterimyndigheterna. Förutom den statliga myndigheten Lantmäteriet finns 39 kommunala lantmäterimyndigheter som ansvarar för fastighetsbildning. Fastighetsregistret uppdateras omgående efter att ett beslut om fastighetsbildning tagits.

Vem ansvarar för fastighetsregistret?

Lantmäteriet ansvarar för registret Myndigheten har också utfärdat föreskrifter om lägenhetsregistret. Lantmäteriet har skapat registret genom att dels samla in uppgifter från fastighetsägarna, dels hämtat uppgifter från det befintliga fastighetsregistret.

Vad skrivs in i fastighetsregistret?

De uppgifter som Fastighetsinskrivningen registrerar i fastighetsregistret är inte bara lagfarter och inteckningar utan även andra inskrivningar, till exempel anteckningar. En anteckning kan vara något som handlar om: Utmätning och betalningssäkring. Kvarstad och förvar.

Relaterade inlägg: