Hur bokförs en kundförlust?

Innehållsförteckning

Hur bokförs en kundförlust?

Hur bokförs en kundförlust?

Kostnader för befarade och konstaterade kundförluster klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs som förluster på kundfordringar i kontogrupp 63. Konstaterade kundförluster som har blivit återvunna bokförs som övriga rörelseintäkter i kontogrupp 39.

Vad krävs för konstaterad kundförlust?

Enligt Skatteverket är en konstaterad kundförlust en fordran där indrivningsåtgärder inte gett resultat eller om det på något annat sätt har gjorts sannolikt att kunden saknar tillgångar. Det kan med säkerhet sägas att en kundförlust är konstaterad i följande situationer: Vid konkurs, ackord och utmätningsförsök.

Hur ska fordringar redovisas?

Fordringar ska bokföras enligt den så kallade försiktighetsprincipen, vilket innebär att osäkra kundfordringar och/eller konstaterade kundförluster ska kostnadsföras. Man skiljer på befarade och konstaterade kundförluster. Orsaken till detta är att moms endast får begäras tillbaka för konstaterade kundförluster.

Hur bokföra Återvunnen kundförlust?

Konstaterade kundförluster som har blivit återvunna bokförs som övriga rörelseintäkter i kontogrupp 39. 3951 återvunna tidigare avskrivna kundfordringar. Du får justera den utgående momsen (Konto 2611, 2621, 2631) vid en konstaterad kundförlust. Det får man inte göra när kundförlusten är befarad.

Vad är en kundförlust?

En befarad kundförlust kan vara en kundfordran där förfallodatumet har passerat med ett visst antal dagar och det är osäkert om kunden kommer att betala. En konstaterad kundförlust är en kundfordran som kunden sannolikt inte kommer att betala, t. ... när kunden har gått i konkurs.

Hur ska fordringar värderas?

Långfristiga fordringar och långfristiga skulder ska värderas till upplupet anskaffningsvärde. Detta är en skillnad jämfört med räntebärande kortfristiga fordringar och kortfristiga skulder som får, men inte behöver, värderas till upplupet anskaffningsvärde.

Relaterade inlägg: