Hur är det att leva som muslim?

Innehållsförteckning

Hur är det att leva som muslim?

Hur är det att leva som muslim?

En muslim lever efter de regler som finns i Koranen. En muslim ska be fem gånger om dagen vänd mot mecka. Den bön som är viktigast är fredagens middagsbön och den bör bes i en moské. Ramadan är den heligaste av årets månader, då ska den som är muslim fasta.

Hur är det att vara muslim i Sverige idag?

I Sverige är det förbjudet att slakta djur utan bedövning. Rättrogna muslimer måste därför importera sitt kött från andra länder, till exempel från Danmark. Till skillnad från judendomen råder inom islam även förbud mot alkohol.

Hur ska en god muslim leva och vara?

· AL Wajib innehåller tio påbud om hur en rättrogen muslim skall leva. Här följer några. · En muslim måste be 5 ggr om dagen, vänd mot Mecka vid bestämda tidpunkter. · Han ska leva efter Koranen och om han inte gör det då blir han \hon straffad på domedagen alternativt kommer han till Paradiset.

Vilka problem kan en muslim stöta på i Sverige?

Islamiska informationsföreningen skriver själva i sin bok Islam, vår tro, om några av de problem man som muslim i Sverige kan stöta på. Muslimer anser att adoptivbarn förnekas sina rättigheter när man gör dem till formella syskon till de övriga barnen i familjen.

Relaterade inlägg: