Vad säger läroplanen om omsorg?

Innehållsförteckning

Vad säger läroplanen om omsorg?

Vad säger läroplanen om omsorg?

Både utbildning och omsorg i den nya läroplanen I den nya läroplanen framhålls förskollärarens ansvar för att varje barn erbjuds en god omsorg med balans mellan aktivitet och vila och att barnen ges goda förutsättningar att bygga upp tillitsfulla relationer och känna sig trygga i gruppen.

Hur lek omsorg utveckling och lärande bildar en helhet?

Utbildningen ska utgå från en helhetssyn på barn och barnens behov, där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. ... Undervisning i förskolan innebär att stimulera och utmana barnen med läroplanens mål som utgångspunkt och riktning och syftar till utveckling och lärande hos barnen.

Är förskolan omsorg?

Barnomsorg är ett gemensamt namn för pedagogisk verksamhet för yngre barn och innefattar förskolor, familjedaghem och fritidshem. Dessa former av omsorg är av formell karaktär och drivs av samhället, regleras av lagar och förordningar och är avlönade.

Varför är det viktigt med matematik i förskolan?

Man kan inte nog understryka vikten av matematiken redan på förskolan, eftersom den gör att barnet får med sig grundläggande kunskaper i att analysera, uppskatta och beräkna samt tänka logiskt, färdigheter som det är hjälpt av genom hela livet. Matematik är ett av de viktigaste ämnena i skolan.

Relaterade inlägg: