Vad innebär hög resiliens?

Innehållsförteckning

Vad innebär hög resiliens?

Vad innebär hög resiliens?

Resiliens handlar i sådana sammanvävda sammanhang om ett systems förmåga att hantera påverkan utan att övergå i ett mindre önskvärt tillstånd samt dess förmåga till självorganisation och till att lära och anpassa sig.

Vad är ett socio ekologiskt system?

Socio-ekologisk resiliens kan ses som ett koncept för att förstå förändring och utveckling hos sammanlänkade ekologiska och sociala system och innebär i korthet ett systems förmåga att anpassa sig och omvandlas under externt och internt tryck och fortsatt befinna sig inom kritiska ramar (Folke 2006).

Vad påverkar resiliens?

Psykologisk resiliens är en individs förmåga att hantera stress, motgångar och trauma. ... Detta innebär att exponering för motgångar, stress och trauma leder till ett bättre fungerande hos individen och en större förmåga att möta framtida exponering.

Vad är biologisk mångfald lättläst?

Biologisk mångfald innebär att vi har ett landskap med många olika naturtyper, olika arter och en stor genetisk variation inom arter. Det handlar om vilda växter, djur och svampar men också om odlade växter, jordbrukets husdjur och deras livsmiljöer.

Relaterade inlägg: