Vad kallas det när en transistor leder ström för fullt?

Innehållsförteckning

Vad kallas det när en transistor leder ström för fullt?

Vad kallas det när en transistor leder ström för fullt?

Två sammanbyggda transistorer (för högre strömförstärkning) i samma kåpa kallas för en darligtontransistor. En schottkytransistor innehåller en diod i samma kapsel, vilket förhindrar mättning.

Vad är transistorns funktion?

Transistorn kan kopiera en liten elektrisk ström till en starkare. Det används i stereoförstärkare så det kommer ljud ur högtalarna. En av de första apparaterna som hade transistorer i sig var radion.

Hur fungerar en transistor enkel förklaring?

En transistor, även känd som en BJT (bipolär transistor) är en strömdriven halvledarenhet som kan användas för att reglera strömflödet där en liten mängd ström i basledningen styr en större ström mellan kollektorn och emittern. De kan användas för att styra en svag signal, som en oscillator eller en omkopplare.

Vad är en emitter?

Emittern och kollektorn är de två rören som vattnet strömmar in och ut igenom, och basen är själva kranen som kan vridas åt mer eller mindre och reglerer vattenflödet i röret. Den svaga insignalen som ansluts till basen motvarar någons hand som vrider på kranen fram och tillbaka.

Vad kan man använda transistor till?

Transistorn är är som elektriska ”ventiler” som går att stänga och öppna. Transistorn kan kopiera en liten elektrisk ström till en starkare. Det används i stereoförstärkare så det kommer ljud ur högtalarna. En av de första apparaterna som hade transistorer i sig var radion.

Relaterade inlägg: