Vad är Möbelbidrag?

Innehållsförteckning

Vad är Möbelbidrag?

Vad är Möbelbidrag?

Bistånd till hel hemutrustning kan utgå med upp till femtio procent av prisbasbeloppet för en ensamstående person. Att man är två personer innebär inte att man per automatik får ett helt prisbasbelopp eftersom att mycket är gemensamt. Storleken på lägenheten spelar också roll för hur mycket man kan få.

Vad ska gemensamma hushållskostnader stå för?

I personliga kostnader ingår kostnader för livsmedel, kläder/skor, fritid/lek hygien, barn och ungdomsförsäkring. I gemensamma hushållskostnader ingår förbrukningsvaror och dagstidning. Därutöver tillkommer kostnader för hyra, el, bredband kostnader som inte går att schablonisera och som man delar.

Kan man få bidrag för möbler?

Det finns ingen allmän rätt för den som får en bostad och har dålig ekonomi att ekonomiskt bistånd till utrustning av bostaden. ... Ni har alltid rätt att ansöka om ekonomiskt bistånd avseende hemutrustning. Socialtjänsten kommer därefter göra en individuell bedömning.

Hur mycket får man för hyra av socialen?

Socialtjänstens hyresnorm för en person är 6 250 kronor medan Ingelas hyra är 7 445 kronor. Hur hon än gör går inte ekonomin ihop. – Varje månad måste jag ansöka om olika saker som exempelvis pengar till mat, fackföreningsavgift, tandläkare och medicin.

Relaterade inlägg: