Vad innebär det att ha en tro och följa en inre övertygelse?

Innehållsförteckning

Vad innebär det att ha en tro och följa en inre övertygelse?

Vad innebär det att ha en tro och följa en inre övertygelse?

Religions- och trosfrihet är en rätt för medborgare att fritt bestämma över sin religiösa eller annan övertygelse och över hur övertygelsen ska utövas, inklusive rätten att inte ha några övertygelser och att stå utanför alla samfund. ... Envar skall äga rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet.

Vad betyder din tro för dig?

Tro är mer. Det är ett kort ord, som för mig har ett stort och innehållsrikt värde. För mig är tro fyllt med så mycket mer än det som handlar om det osynliga. Det rymmer hopp, tillit, förväntan och har sin plats i det som ska komma och det som vi kan skapa.

Hur var livet i de första kristna församlingarna?

De första kristna var fattiga judar som haft det svårt i livet. Efter döden skulle de likt Jesus komma till himlen. Där skulle de få allt det som de saknat här på jorden. I de äldsta församlingarna delade man allt lika, vad man ägde och vad man förtjänade.

Vad säger Bibeln om tro?

Gemensamt i den kristna tron är bland annat trosbekännelsen som är en sammanfattning av vad Bibeln säger. ... Kristna tror på en treenig Gud. Med det menas att det bara finns en Gud, men som visar sig i tre olika gestalter eller väsen: Fadern, Sonen och som den heliga Anden.

Relaterade inlägg: