Vad krävs av en uppfödare?

Innehållsförteckning

Vad krävs av en uppfödare?

Vad krävs av en uppfödare?

Man måste ha ett brinnande intresse och man måste vara redo att lägga ner tid, engagemang och pengar på att få det att fungera. Det finns många saker som man måste lära sig och hålla koll på redan innan man tar beslutet att starta en kennel.

Måste man ha kennel för stamtavla?

Kennelnamn är obligatoriskt för uppfödare som registrerar sin tredje kull, men för dina första två kullar behöver du inte ha ett kennelnamn om du inte vill.

Vad är Valphänvisningsförbud?

Det är ej förenligt SKKs grundregler att använda hund med HD-grad E i avel, eller att para hund med HD-grad D med annat än hund graderad som A eller B alternativt i parningskombination där HD-index är större än 100.

Vad kostar det att ta en kull valpar?

Priset för en valp varierar från några tusen till femton-tjugotusen kronor. Det beror på om det är en renrasig hund med mycket bra stamtavla, en populär ras eller en blandras med tveksam bakgrund. Dessutom kan priset variera mellan de olika valparna i samma kull.

Hur mycket kostar det att para en hund?

Parningskostnader. I ersättning för att man får para sin tik med en hanhund betalas en parningsavgift. Det finns inga regler för hur stor den ska vara och det är upp till hanhundsägaren att sätta prislappen och för tikägaren att acceptera eller tacka nej.

Hur ska ansökan om registrering av valpkull ske?

Det finns två alternativ för att registrera din valpkull.

  1. Skicka in en registreringsansökan till oss per post eller scanna in ansökan och skicka per mejl till [email protected]. ...
  2. Registrering via webben.

Vad räknas som kennel?

Kennel, anläggning för att föda upp hundar. Ägaren håller hund(ar) som får valpar, som senare säljs till nya, blivande hundägare. Folk anser ofta att en kennel är mer seriös om den är registrerad i Svenska Kennelklubben. ... Kennlar kan ha olika syften och avla hundar med olika mål.

Relaterade inlägg: