Hur ger man metacam till katt?

Innehållsförteckning

Hur ger man metacam till katt?

Hur ger man metacam till katt?

Dosering

  1. Enstaka subkutan injektion i en dos på 0,2 mg meloxikam/kg kroppsvikt (d.v.s. 0,1 ml/kg kroppsvikt) före operation, t. ...
  2. Efter inledande behandling fortsättes behandlingen 24 timmar senare med Metacam 0,5 mg/ml oral suspension för katter i en dos på 0,05 mg meloxikam/kg kroppsvikt i uppp till 5 dagar.

Kan man överdosera metacam?

Överdosering (symptom, akuta åtgärder, motgift): Meloxikam har en snävare terapeutisk säkerhetsmarginal på katt och kliniska tecken på överdos kan ses vid relativt små överdoser. Vid överdos kan biverkningar, som listas i avsnitt 'Biverkningar', vara mera allvarliga och förekomma oftare.

Hur liten yta kan man ha katt?

Rastgårdar och andra utrymmen för katter ska vara minst 6 kvadratmeter för 1–3 katter. Om du har fler än 3 katter i samma utrymme ska ytan per katt vara minst 2 kvadratmeter. Den kortaste sidan ska vara minst 1,2 meter och takhöjden minst 1,9 meter.

Får jag ha katt i min lägenhet?

Kan man ha innekatt i lägenhet? Ja, det kan man! Katter trivs oftast alldeles utmärkt i en lägenhet. Men du behöver ordna så att missen kan använda lägenhetens yta på bästa sätt till att leka och utlopp för sina instinkter.

Kan man använda metacam för katt till hund?

Detta läkemedel är till hund och skall inte användas till katt, då det inte är lämpligt till denna djurart. Till katt bör användas Metacam 0,5 mg/ml oral suspension för katt.

Kan man ge Metacam för häst till katt?

Vad är Metacam och vad används det för? Metacam är ett antiinflammatoriskt läkemedel som ges till nötkreatur, svin, hästar, hundar, katter och marsvin.

Hur länge kan en hund äta metacam?

För uppstartsbehandling den första dagen skall dubbel underhållsdos ges. Alternativt kan behandlingen starta med Metacam 5 mg/ml injektionsvätska, lösning. Effekt ses normalt inom 3 - 4 dagar. Om tillståndet inte förbättras skall behandlingen avbrytas efter 10 dagar.

Hur mycket metacam kanin?

Det är inte godkänt för användning på kanin men används off-label till kanin (Flecknell, 2001). Det är oklart varifrån doserna kommer och hur de tagits fram men rekommenderad oral dos är 1,5 mg/kg kroppsvikt.

Relaterade inlägg: