Vad betyder ordet abstrakt?

Innehållsförteckning

Vad betyder ordet abstrakt?

Vad betyder ordet abstrakt?

"Abstrakt" är något som endast kan uppfattas i tanken eller fantasin. Exempel: Man kunde inte se vad hans målning föreställde. Den var verkligen "abstrakt". "Abstrakta substantiv" är namn på egenskaper, känslor, tillstånd eller förlopp.

Vad är konkreta tankar?

Den konkret-operationella fasen, även kallad de konkreta tankeoperationernas period, infaller när barnet är mellan ungefär sju och elva år. Under den här tiden utvecklas barnets förmåga att tänka som en vuxen, fastän något mer konkret.

Vad är det för skillnad på konkreta och abstrakta substantiv?

Till gruppen konkreta substantiv hör saker som existerar fysiskt, som är möjligt att röra vid, "ta på". ... Substantiv betecknande egenskaper, förhållanden, tillstånd och annat som inte existerar i direkt fysisk bemärkelse, till exempel kärlek och fred däremot hör till dom abstrakta substantiven.

Vad är skillnaden på konkret och abstrakt?

"Abstrakta substantiv" är namn på egenskaper, känslor, tillstånd eller förlopp. Skriv ner olika substantiv som är abstrakta. "Konkret" är något som direkt kan uppfattas med syn, hörsel, känsel, smak eller lukt. Exempel: Du måste visa mig något "konkret" om jag skall tro att det finns guld i gruvan.

Relaterade inlägg: