Varför inte halal?

Innehållsförteckning

Varför inte halal?

Varför inte halal?

"Halal" är arabiska och betyder "tillåtet". ... Motsatsen till halal är "haram", som betyder att något är förbjudet. Enligt islam får man inte äta kött av självdöda, eller strypta djur. Man får heller inte äta djur som äter andra djur – eller för den delen djur som dödats av ett annat djur.

Vad är det som kallas halal?

  • Begreppet halal omfattar alla typer av tillåtna handlingar en människa kan tänkas utföra. Alla handlingar kan kategoriseras som halal, tillåtet, eller haram, förbjudet. Inom halal kan handlingar även delas upp i fyra kategorier. Wajib, eller fard, kallas de handlingar som är en plikt gentemot Gud.

Vad är motsatsen till halal?

  • Motsatsen till halal är "haram", som betyder att något är förbjudet. Enligt islam får man inte äta kött av självdöda, eller strypta djur. Man får heller inte äta djur som äter andra ...

Vad innebär halalslakt i Sverige?

  • I Sverige är det tillåtet med halalslakt så länge djuret är bedövat. Vissa menar att halal innebär onödigt lidande för djuret, medan ledande muslimer menar att det är tvärtom – att halal-slakt är mer värdigt mot djuret och innebär mindre smärta.

Relaterade inlägg: