Kan man få både RUT och rot-avdrag?

Innehållsförteckning

Kan man få både RUT och rot-avdrag?

Kan man få både RUT och rot-avdrag?

Du kan få göra avdrag från din skatt för arbetskostnaden när du anlitar någon för reparation, underhåll samt ombyggnad och tillbyggnad (rot). Du kan också göra avdrag för hushållsnära tjänster, inklusive flyttjänster, reparation och underhåll av vitvaror och IT-utrustning (rut).

Hur fungerar RUT och rot?

Du använder rot- och rutavdraget genom att utföraren gör ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura. När du sedan har betalat begär utföraren utbetalning från Skatteverket. Om Skatteverket beviljar utbetalning till utföraren förifylls beloppet i din inkomstdeklaration.

Hur påverkar rotavdrag min deklaration?

Exempel på när skatten räcker till Du har köpt tjänster och fått rotavdrag på fakturan med 15 000 kronor. Du betalar alltså 15 000 kronor mindre till företaget. På slutskattebeskedet beslutar Skatteverket att du får 15 000 kronor i skattereduktion.

Hur fungerar rutavdrag vid flytt?

Rutavdrag för flytthjälp - så fungerar det En glädjande nyhet från den 1 augusti 2016 är att du numera kan få rutavdrag när du anlitar en flyttfirma i samband med flytt till en ny bostad. Denna förändring i rutavdraget innebär att du nu endast behöver betala 50% av arbetskostnaden när du anlitar flytthjälp!

Relaterade inlägg: