Hur deklarerar man kolonistuga?

Innehållsförteckning

Hur deklarerar man kolonistuga?

Hur deklarerar man kolonistuga?

Om fastighetsavgiftenKolonistugor kallas skattemässigt för ”hus på ofri grund” eftersom huset och marken har olika ägare. Som ägare till en kolonistuga betalar du 0,75 procent av stugans taxeringsvärde upp till ett halvttakbelopp (=max av avgiften kan bli) i fastighetsavgift.

Hur köper man en kolonilott?

För att köpa en kolonilott krävs ofta att du kontaktar en koloniförening i din kommun och ställer dig i kö, även om det är många före dig i kön behöver det inte innebära att det är omöjligt att få en kolonilott.

Hur stor får en kolonilott vara?

Kolonilotter som är minst 225 kvm och högst 400 kvm. Den sammanlagda inbyggda byggnadsarean får inte vara större än 30 kvm. Utöver denna byggnadsarea får dock ett växthus uppföras. Växthusets byggnadsarea får inte överstiga 8 kvm. Till en kolonistuga får anordnas skärmtak över uteplatser och entréer.

Hur försäkrar man en kolonistuga?

Du måste teckna en egen försäkring för din kolonilott. Däremot så täcks du som enskild kolonist om du skadas då du har ett uppdrag av föreningen. förmögenhetsbrott är de delar som ingår i försäkringen.

Kan man köpa kolonilott?

Det går också att köpa kolonilott på exempelvis Blocket. Beroende på bland annat var i landet du söker samt storlek på kolonilott och mark kan prislappen variera mellan allt från tiotusentals kronor till miljonbelopp. För att få köpa kolonilott behöver du vara myndig och ofta även skriven i staden där du söker.

Relaterade inlägg: